Saturday, September 1, 2012

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler :


  • 1,5 su bardağı kadar şeker





  • 2 su bardağı su





  • 2 yemek kaşığı nişasta





  • 1 paket vanilya





  • 1 yemek kaşığı tereyağ





  • 6 yemek kaşığı un





  • 1 lt süt





  • 1 paket krem şanti





  • 1 su bardağı süt( üzeri için)





  • Üzeri için antep fıstığı ya da ceviz





  • 12 adet tuzsuz etimek





Etimek Yapılışı :


Öncelikle 1,5 su bardağı şekerimizi ve 2 su bardağı sıcak suyu bir tencereye koyarak şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. 5-6 dakika kaynattıktan sonra altını kapatarak 10 dakika kadar soğuması için bekletiyoruz. Daha sonra 12 adet etimeki borcama sıralıyoruz ve hazırladığımız şerbeti heryerine gelecek şekilde döküyoruz.




Tatlımızın muhallebisini hazırlamak için 1 lt süt, 6 kaşık un ve 2 kaşık mısır nişastasını bir tenceyere koyarak kıvama gelene dek karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını ekliyoruz. 5 dakika soğumasını bekledikten sonra daha önce ıslattığımız etimeklerin üzerine döküyoruz.




Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife uyarak hazırladıktan sonra dikkat etmeniz gereken tek bir nokta bulunuyor. O da krem şantinin soğumasını beklemek. Aksi durumda sıcakken dökülen krem şanti kötü bir görüntü oluşturuyor.




Etimek tatlısı hem pratik hemde çok lezzetli olmasından dolayı evlerin vazgeçilmez tatlısı olmuştur. Bugünkü konumuzda da sizlerle bu lezzetli tatlının tarifini paylaştık. Afiyet olsun…




 






Etiketler: Etimek Tarifi, Etimek Tatlısı Tarifi, Etimek Yapılışı, Lezzetli tatlılar, Pratik tatlı tarifleri, Sütlü Tatlı Tarifleri, Yemek Tarifleri

No comments:

Post a Comment