Tuesday, September 11, 2012

Mimoza Kek Tarifi




Malzemeler






• 1 adet hazı kek kalıbı

• 1 ölçek vanilyalı krema

• 1/2 su bardağı / 125 ml Likör

• 1/2 su bardağı / 100 gr şeker

• 1/2 su bardağı / 200 gr tereyağı






 






Kek kalıbını ve kremayı hazırlayın. Pandispanya soğuduğunda yatay olarak 3 parçaya bölün. Bir tanesi diğerlerinden daha ince olabilir.  Üstteki en ince katın sert kısımlarını dikkatli bir şekilde kesin ve ufalayın, bir kenara ayırın. Likörü  şeker ve suyla karıştırın, kekin ilk katına serperek ıslatın. Keki bir servis tabağına yayın, üzerine vanilyalı krema sürün. Ortasına doğru sürerek, ortada bir tümsek yapın. Kalan kek katı ile üzerini kapatın. Kalan kremayı üzerine sürün.  Bitirmek için, kekin ufaladığınız sert kısımlarını kremanın üzerine serpin ve mimozaya benzetin.



Benzer Tarifler:

No comments:

Post a Comment