Friday, August 3, 2012

Et Sote Tarifi

admin tarafindan 2 Ağustos 2012 tarihinde yazilmistir. · Yorum Yaz 


Et sote yapmak için gereken malzemeler ve yapılışı. Et ve tavuk yemekleri, tarifleri.


Kullanılacak Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 domates
1 soğan
2 kırmızı biber
1 yeşil biber
250 gram mantar
2 yemek kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz, karabiber


Yapılışı:


Sıvı yağı tavada kızdırın ve kuşbaşı etleri suyunu salıp çeneke kadar kavurun. Doğranmış soğanları ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun. Doğradığınız biberleri, mantarları ve domatesi ekleyin, kavurun.


1 bardak kadar suyu ısıtın ve biber salçasını içinde eritip, tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin ve pişmeye bırakın. Eğer isterseniz güvece koyup yarım saat kadar fırında da pişirebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment