Et sote yapmak için gereken malzemeler ve yapılışı. Et ve tavuk yemekleri, tarifleri.
Kullanılacak Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 domates
1 soğan
2 kırmızı biber
1 yeşil biber
250 gram mantar
2 yemek kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz, karabiber
Yapılışı:
Sıvı yağı tavada kızdırın ve kuşbaşı etleri suyunu salıp çeneke kadar kavurun. Doğranmış soğanları ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun. Doğradığınız biberleri, mantarları ve domatesi ekleyin, kavurun.
1 bardak kadar suyu ısıtın ve biber salçasını içinde eritip, tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin ve pişmeye bırakın. Eğer isterseniz güvece koyup yarım saat kadar fırında da pişirebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment