Thursday, August 16, 2012

Fırında Peynirli Kabak Tarifi













Fırında Peynirli Kabak


MALZEMELER

4 adet kabak

150 gr beyaz peynir

1 adet yumurta

1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri

2 yemek kasigi zeytinyag

½ demet dereotu

Kirmizibiber, tuz

YAPILIŞI

Kabaklari bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak sekilde haslayin. Ve

süzün. Beyaz peynir, ince kiyilmis dereotu ve yumurtayi ezerek püre

haline getirin. Kabaklari uzunlamasina bölüp firin kalibina yayin.

Ortalarini küçük bir kasik yardimiyle bosaltin. Çukur kisimlara hazirladiginiz

peynirli harci doldurun. Üzerini kirmizibiberle süsleyin. Zeytinyagini azar azar

üzerinde gezdirin. Önceden kizdirilmis firinda peynir eriyene kadar 10-12

dakika kizartin. Sicak veya ilik olarak servis yapin.

No comments:

Post a Comment