Thursday, August 9, 2012

Kestaneli Pilav Tarifi













Kestaneli Pilav


MALZEMELER

Tavuk 1/2 adet 750 gram

Su 4 su bardagi 800 gram

Tuz 3 tatli kasigi 18 gram

Kestane 2 3/4 su bardagi 360 gram

Havuç 2 küçük boy 135 gram

Margarin 6 yemek kasigi 60 gram

Pirinç 2 su bardagi 360 gram

Seker 1 tatli kasigi 4 gram

Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram

Tarçin 1 tatli kasigi 2 gram

Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram

YAPILIŞI

Tavugu yika, 1 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz ile kisik ateste yaklasik

35 dakika pisir, kemiklerini ayir, etini küçük parçalara böl. Kestaneleri

yika, 10 dakika hasla, kabuklarini soy, iki-üç parçaya böl. Havucu yika,

kazi, yarim santimetre kalinlikta, 2 santimetre boyunda dogra, yagla

birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste 4-5 dakika pisir. Pirinci

yika, süz, havuca ekle, bir kaç kez çevir. Tavuk suyuna sicak su ekleyerek

ölçüyü 4 su bardagina tamam- la, pirinçli karisima ekle, kalan tuzu,

kestane ve sekeri kat, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene

degin, 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika

dinlendir. Servis tabagina alip üzerine tavuk etini koy.

No comments:

Post a Comment