Tuesday, August 14, 2012

Şekerpare









1 Yumurta



125gr. Yumuşak margarin



Yarım su bardağı pudra şekeri



1 Su bardağından 2 parmak eksik irmik



Aldığı kadar un



1 Kabartma tozu, 1 vanilya



Şerbeti için:



2 Su bardağı şeker



2 Su bardağı su



Çeyrek limonun suyu



Yapılışı: Margarin, pudra şekeri, yumurta karıştırılır. Un, irmik, vanilya, kabarma tozu eklenir. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, yuvarlak şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine fıstık batırılır. Hazırlanan şekerpare fırında pişirilir. Şerbet malzemeleri tencere alınır, kaynatılır. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Tatlı 1 gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.


No comments:

Post a Comment